LA RUTA EN WIKILOC
La volta d´avui es per dintre la fageda d'en Jordà és un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer i s'assenta damunt d'una colada de lava procedent del volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundoses prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d'alçada i que reben el nom local de tossols. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa , La fageda està envoltada de bona part dels vint-i-un volcans que hi ha a la comarca de la Garrotxa
la segona part del dia d´avui es la celebració del dijous llarder o dijous gras
La celebració del Carnestoltes arreu del territori català el marca l'arribada del Dijous Gras, també anomenat Dijous Llarder .El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen amb la carn i coses grasses com mongetes i tota mena d´embotits en especial botifarra blanca i coca de llardons . Els bufets com una família que som ens reunim per celebrar aquesta festa en el Bosc de la Tosca
Bon Dijous Gras a tothom

Avui fem la trobada i sortida al camp de futbol de la tosca , aquí la nombrosa colla dels bufets reunits en el dia d´avui ens posem a caminar , cons quasi 80 la camina molt fàcil per terrenys de la Fageda den Jordà , cal dir que avui el dia és molt fred sortim a menys quatre graus els arbres gelats així com el terra tot i el fred els Bufets segueixen endavant , segurament esperant el premi al final de la sortida
´
Els passats dies va caure una gran nevada en especial al Pirineu , des d'Olot tenim una vista espectacular d´aquesta gran nevade
La celebració del Carnestoltes arreu del territori català el marca l'arribada del Dijous Gras, també anomenat Dijous Llarder .El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen amb la carn i coses grasses com mongetes i tota mena d´embotits en especial botifarra blanca i coca de llardons . Els bufets com una família que som ens reunim per celebrar aquesta festa en el Bosc de la Tosca
El Bufet Juanola es el mestre monjeté
Bon Dijous Gras a tothom
Aquest noi tan trempat a fet anys , moltes felicitats Francesc
Acomiada l´excursió d´avui una amistat de més de cinquanta anys sempre amics "sopas" això si ideals diferents

